NOTíCIA

03 març 21 Una ubicació immillorable del nou celler MasDoix

El celler Mas Doix ha construït els últims 18 mesos un nou espai en un paratge únic. Inicien amb aquest nou celler una etapa que va començar fa ja 20 anys.

Aquest nou celler, construït a Poboleda, es basa en el principi de funcionalitat ja que el disseny del nou espai facilita la realització de totes les operacions de l’empresa i els ofereix espai per al creixement.

Compta també amb un espai d’acollida, atenció i tast als seus visitants, fet amb materials constructius sostenibles, especialment llicorella, que es va extreure de les excavacions per soterrar el celler i reduir així l’impacte visual.

El nou celler és un espai pensat per percebre la dimensió del seu terrer, els sòls de llicorella i gaudir del paisatge.

Precisament la ubicació del celler, dalt d’un turó, va fer especial la construcció, transport i muntatge de l’obra. Les peces que formen aquestes dos unitats connectades de més de 1.200 m2 no sobrepassen els 7 metres, degut a les condicions d’accés i del terreny. En aquesta obra s’ha subministrat l’estructura complerta: la placa alveolar i les jàsseres per a forjat amb bigues Thalassa models L i T i bigues Icària que permeten una major rendibilitat de l’espai disponible sense pèrdues d’alçada; a més, tant el tancament proporcionat com la coberta plana tenen acabats en  pedra per reduir l’impacte visual i adaptar-se a l’entorn.

Fotografies